Esteban Ocon: “Geen problemen om met Alonso samen te werken”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Zijn voormalige teamgenoten brengen vaak een ander verhaal maar Esteban Ocon ervaart bij het Alpine F1 team naar verluidt geen problemen in zijn samenwerking met Fernando Alonso.

“Ik heb veel dingen gehoord van heel wat verschillende mensen, ze waarschuwden me en vertelden me wat ze van buitenaf gehoord hadden enzovoort,” vertelde Ocon vorige week na het behalen van zijn eerste F1-overwinning in Hongarije. “Maar het moet gezegd worden, ik ervaar helemaal geen problemen.”

“De sfeer binnen het team is geweldig en we werken bijzonder goed samen, we delen de informatie die noodzakelijk is. Ik ben blij dat ik met Fernando mag samenwerken, ik denk dat we een goede relatie hebben en het gaat geweldig.”

Meer zelfs, tijdens de race op de Hungaroring was Fernando Alonso zelfs cruciaal voor de eerste overwinning van Ocon. Als Alonso er niet in was geslaagd om Hamilton ronden lang achter zich te houden dan zou waarschijnlijk Hamilton en niet Ocon de race gewonnen hebben.

“Hij vecht als een leeuw en waarschijnlijk heeft hij er mee voor gezorgd dat we de voorsprong hadden die noodzakelijk was om te winnen,” besloot Ocon.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021