“Het is nog wat vroeg om Lando Norris met Max Verstappen te vergelijken”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Ricciardo is zowel teamgenoot van Max Verstappen geweest alsook nu van dat ander jong racetalent Lando Norris. Ondanks zijn sterke prestaties is het volgens Ricciardo echter te vroeg om Norris met Verstappen te vergelijken.

In 2016 werd Max Verstappen enkele races ver in het seizoen de nieuwe teamgenoot van Daniel Ricciardo bij Red Bull. Verstappen toonde meteen zijn kunnen want hij won meteen zijn eerste race voor Red Bull.

“Laat ons zeggen, zijn vaardigheden op de baan, je ziet dat de pure snelheid er is,” vertelde Ricciardo tijdens een interview met de Italiaanse editie van ‘Motorsport.com’.

Volgens Ricciardo is het moeilijk om Max Verstappen en Lando Norris te vergelijken, al ziet hij overduidelijk wel al gelijkenissen.

“Ik denk dat het zeer verschillende persoonlijkheden zijn,” aldus Ricciardo. “Maar ik zie ook bij Lando dit jaar de pure snelheid. Het is misschien iets te vroeg om hem te vergelijken met Max maar hij is zeer goed. Hij is zeer, zeer goed.”

In tegenstelling tot Max Verstappen slaagde Lando Norris er nog niet in om een race te winnen maar de jonge Brit stond dit seizoen wel al drie keer op het podium. Norris staat momenteel derde in het kampioenschap terwijl Daniel Ricciardo genoegen moet nemen met een negende plaats.