Fernando Alonso verduidelijkt waarom hij vindt dat ‘niet-Britse’ Max Verstappen benadeeld is

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Alonso is gevraagd om zijn controversiële uitspraak over het feit dat Max Verstappen benadeeld zou zijn omdat hij geen Brit is te verduidelijken, iets waarover de tweevoudig F1-kampioen graag meer uitleg gaf.

Vorige week liet Alonso optekenen dat het voor Verstappen moeilijker is om wereldkampioen te worden door het feit dat hij niet Brits is. Dat vertelde de tweevoudige wereldkampioen toen hem gevraagd werd naar een reactie op het incident tussen Verstappen en Hamilton in Silverstone.

Hij verduidelijkt die uitspraken door te stellen dat de Formule 1 duidelijk een overwegend Britse aangelegenheid is en dat rijders met een andere nationaliteit niet dezelfde media-aandacht krijgen.

“Ik heb altijd de indruk dat wanneer de dingen een beetje pittig of spannend worden in de titelstrijd, dat deze sport een Britse aangelegenheid is,” vertelde hij de media in Boedapest.

“De teams zijn Brits, de meeste journalisten en media-aandacht, tv-ploegen, iedereen komt uit het Verenigd Koninkrijk. Begrijpelijk dat er een beetje voorkeur is voor de man uit je eigen land.”

Alonso heeft het ook waarschijnlijk over zijn eigen ervaring bij McLaren, toen een jonge Lewis Hamilton als zijn teamgenoot in zijn debuutjaar meteen een rivaal voor de titel was. Hij had naar eigen zeggen altijd het gevoel dat hij de slechterik was.

Ondertussen hebben Hamilton en Alonso op en naast de baan een goede relatie maar de titelstrijd tussen Hamilton en Verstappen roept toch een aantal herinneringen op.

 “Als ik het Silverstone-gebeuren zag, of als ik zie dat Verstappen wat vragen krijgt etc., begrijp ik zijn positie, zeker.”

Tijdens de GP van Hongarije van dit jaar had hij nog een mooi gevecht met Lewis Hamilton waarmee hij de zevenvoudige wereldkampioen lang genoeg kon ophouden zodat zijn teamgenoot Esteban Ocon de race op zijn naam kon schrijven. Hij geeft toe dat het nog steeds even veel pijn doet als hij verliest dan tijdens zijn hoogdagen.

“Het is een goede vraag. Ik heb mezelf dat afgevraagd, maar ik denk dat niet, ik kan het nog steeds niet aan,” antwoordde hij op de vraag of hij beter overweg kan met zijn verlies na zijn veertigste.

“Maar wat er gebeurt is dat ik op dit moment niet in een positie ben om als tweede te eindigen of in een positie om te vechten,” voegde hij eraan toe. “Als ik bij Mercedes of Red Bull zat en het andere team zou winnen, zou ik een vulkaan zijn.”

“Als je niet in die positie zit, heb je andere doelen voor ogen, realistischere doelen voor elk weekend”, legde hij uit. “Misschien is het om achtste te eindigen, misschien is het om Q3 te halen.”

“Je hebt van die kleine doelen. Maar als ik niet in de Formule 1 zit en ik doe een andere activiteit dan is de vulkaan er nog steeds. Ook al is het tennissen of pingpong, het verandert niet.”

Maar Alonso lijkt het naar zijn zin te hebben tijdens zijn tweede F1-carrière en hij heeft niet meteen plannen om ermee te stoppen. 

“Ik geniet ervan. Ik heb plezier en ik geniet ook van de activiteiten die buiten het circuit plaatsvinden, iets wat ik nooit gedacht zou hebben.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print