“F1-bolides 2014 zullen moeilijk te besturen zijn”

Volgens Jenson Button zal het in 2014 veel moeilijker zijn voor de F1-piloten. Volgend jaar zal je als rijder immers veel sneller een fout maken en dat heeft allemaal te maken met de compleet andere wagens die in 2014 gebruikt zullen worden.
image
Jenson Button heeft reeds in de simulator van McLaren met de wagen gereden die bedoeld is voor het seizoen 2014. Volgens de Brit is dergelijke simulatorwerk enorm belangrijk ter voorbereiding op de eerste kilometers met de nieuwe wagen. Button merkt nu ook al op dat het heel wat moeilijker zal zijn om met de nieuwe wagens te rijden.

“Alles draait rondom het begrijpen van de nieuwe krachtbron en hoe die kracht wordt omgezet naar de baan waarop je rijdt. Het zal immers niet eenvoudig zijn,er zal heel wat simulatorwerk aan te pas komen om te begrijpen hoe we die kracht van de motor omzetten naar het rijden op het circuit. Ik denk immers dat niemand van ons gewoon is om zoveel koppel te hebben. Ik heb reeds veertien jaar in de Formule 1 gereden en ik heb nooit koppel gehad.”

“Ik denk dat het in het echt wel eenvoudiger zal zijn dan in de simulator. Het oorspronkelijke overstuur dat je hebt is erg moeilijk om aan te voelen in een simulator, daarvoor moet je je eerste meters afleggen in een echte wagen. Ik denk dat het eenvoudiger zal zijn in het echt dan in een simulator, maar het zal nog steeds moeilijk zijn. In sneller bochten ga je zo lang van het gas gaan dat het moeilijk zal zijn om die kracht opnieuw om te zetten op het circuit. Je wacht heel de tijd. Het is niet zoals nu met zoveel downforce en zo weinig koppel. Wanneer je nu de controle enigszins verliest door wat onderstuur dan ga je breed en rijd je in een bocht naast de baan en kan je verder rijden. Indien je in 2014 iets gelijkaardig meemaakt in bijvoorbeeld de derde bocht van het circuit in Barcelona dan zal je niet gewoon naast de baan rijden maar zal je onmiddellijk de achterkant van de wagen verliezen door de hoeveelheid koppel waarover je beschikt. Het heeft niets met balansproblemen te maken, we hebben gewoonweg nooit zoveel koppel gehad.”

“Ik denk niet dat het opwindender zal zijn om te rijden. We gaan simpelweg heel de tijd op zoek moeten naar grip,” besluit Button.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}