VIDEO: Geheime test van Ferrari V6-motor ?

De voorbije dagen is een uitermate interessante video op Youtube opgedoken …
In de video is een gecamoufleerde ‘LaFerrari’-wagen te zien en daarin zit overduidelijk geen V12-motor, de motor die normaal gesproken in die wagen hoort te zitten. We zien de ‘LaFerrari’ rijden op het circuit van Fiorano en in de wagen zou volgens sommigen de nieuwe V6-motor van Ferrari zitten die het team in 2014 in haar F1-bolides wil gebruiken.

Er zijn enkele belangrijke indicaties die erop wijzen dat het hier daadwerkelijk om een test van de nieuwe V6-turbomotor gaat.

Eerst en vooral moet je de video even pauzeren op 0:15, dan zie je duidelijk een luchthapper bovenop de ‘LaFerrari’ staan. Op de normale productiewagen van de ‘LaFerrari’ is deze niet aanwezig. Ook bij F1-bolides zit de luchtinlaat voor de motor bovenaan. Het feit dat Ferrari op de ‘LaFerrari’ een extra luchtinlaat aanbrengt toont aan dat het niet zomaar een test is.

Ook een terugblik in de tijd zorgt ervoor dat we iets wijzer worden. De huidige generatie V8-motoren werd geïntroduceerd in 2006. Ook toen testte Ferrari ter voorbereiding op de introductie van de V8-motor haar V8-motor in een ‘gewone’ wagen. Destijds testte Ferrari haar V8-motor in een ‘Enzo Ferrari’.

Ook nu ziet het er dus naar uit dat Ferrari haar nieuwe F1-motor in een productiewagen aan het testen is. Het is bovendien één van de enigste mogelijkheden waarmee Ferrari haar F1-motor nu al kan en mag testen.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print