“F1-bolides moeten 1200 pk en brede banden hebben”

Niki Lauda is een groot voorstander van F1-bolides die veel krachtiger zijn en bredere banden hebben.

De Formule 1 is op zoek naar mogelijkheden om de sport interessanter te maken voor de fans. Meer pk’s en bredere banden, het zijn maar twee ideeën die op tafel liggen, maar Niki Lauda is er alvast een groot voorstanderd van.

Onlangs werd het idee geopperd om de F1-bolides opnieuw 1000 pk te geven, waardoor ze veel krachtiger zouden zijn alsook opnieuw een mooie motorgeluid zouden produceren.

“Mijn wens is dat we een futuristische wagen hebben die de fans voor minstens de komende vijf jaar aantrekt,” aldus Lauda. “Die wagen zou 1200 pk sterk moeten zijn, bredere banden hebben en enkele aërodynamische eigenschappen die ervoor zorgen dat de wagen tegen erg hoge snelheid moeilijker te besturen wordt.”

“De hybride-technologie zou behouden moeten blijven maar we moeten meer motorkracht hebben. Dit kan op een eenvoudige manier bereikt worden. De brandstofcellen zouden groter mogen zijn en de fuel flow zou hoger mogen zijn.”

Volgens Niki Lauda is het momenteel te eenvoudig voor jonge piloten om in de Formule 1 te stappen. Lauda is dan ook van mening dat het opnieuw moeilijker moet worden om een F1-bolide te besturen.

“De huidige generatie van F1-bolides laten eender welke GP2- of F3-piloot toe om op een korte tijd even snel te zijn als de gevestigde waarden uit de Formule 1. Ze moeten er zelfs amper risico’s voor nemen,” zegt Lauda. “Enige tijd geleden waren de rijders nog erg bezorgd over de hoge snelheden, het remmen en een eventuele crash bij meer dan 300 km/u.”

“Vandaag kan je met een F1-bolide rijden alsof je met een normale wagen rijdt. Ik kan het en jij kan het ook,” besluit Lauda.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print