F1-circus geraakt op tijd in Spanje

De Spaanse supporters kunnen op hun beide oren slapen. Het grootste deel van het F1-goederenvervoer zou reeds zijn aangekomen in Bilbao te Spanje.
De Formule 1 zal de komende weken haar normale gang van zaken kunnen aanhouden. Eerder maakte men zich zorgen omwille van de aswolk van de vulkaan op Ijsland die het hele luchtverkeer had lam gelegd.

Zowel de medewerkers als het goederenvervoer uit de F1 zouden in eerste instantie mogelijk niet tijdig in Spanje geraken. Een spijtige zaak want de teams wilden absoluut terugreizen naar hun fabrieken alwaar de wagens van allerlei nieuwe snufjes zouden worden voorzien.

De belangrijkste medewerkers van de teams begaven zich dan maar via allerlei bizarre routes richting Europa. Al zigzaggend kon men op die manier dan toch deels de invloed van de aswolk op de sport beperken. Die aswolk is ondertussen ook verdwenen en dat betekent dat op dit ogenblik meer dan 20.000 vluchten per dag zullen plaatsvinden. Geweten is dat de F1 op zich zes vrachtvliegtuigen in gebruik heeft om richting Europa te trekken.

Williams-rijder Nico Hulkenberg zou aangekomen zijn in Zürich terwijl Michael Schumacher met een privé-vliegtuig richting het Verenigd Koninkrijk zou zijn geraakt. Sebastian Vettel en Bernie Ecclestone waren zo verstandighet traject van Schumacher te volgen. De organisatie van de Grote Prijs van Spanje verklaarde alvast dat de supporters zich geen zorgen hoeven te maken. Catalunya, here we come.

“Alles is ondertussen op zijn plaats. We werken momenteel terug zoals in normale omstandigheden. De wolk van de vulkaan heeft geen invloed meer op onze gang van zaken. Het goederenvervoer is succesvol geland in Bilbao”, zo verklaarde men in Catalunya.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}