F1-comeback Fernando Alonso komt steeds dichterbij

Het ziet er steeds meer naar uit dat Renault morgen met groot nieuws komt: de F1-comeback van Fernando Alonso.


De geruchten over een mogelijke F1-comeback van Fernando Alonso begonnen letterlijk de dag na zijn afscheid eind 2018. De Spanjaard verliet toen samen met onze landgenoot Stoffel Vandoorne het McLaren F1 team.

Geruchten over een eventuele comeback van de Spanjaard zijn er sindsdien altijd geweest en ook de Spanjaard zelf stak nooit onder stoelen of banken een F1-comeback eventueel te overwegen.

De voorbije dagen dagen kwam de geruchtenmolen over een eventuele F1-comeback in een stroomversnelling terecht. Er zijn dan ook steeds meer aanwijzingen dat Renault morgen Fernando Alonso als rijder voor het F1-seizoen 2021 bevestigd.

Gisteren liet een Spaanse journaliste weten dat Renault F1-baas Cyril Abiteboul tegen ervaren mecaniciens zou verteld hebben dat ze iemand gaan aankondigen waarmee ze jaren geleden reeds samen werkten.

Vandaag bericht de Britse ‘BBC’ en ook het Italiaanse ‘La Gazetta Dello Sport’ dat Alonso morgen officieel door Renault aangekondigd wordt als racepiloot voor het F1-seizoen 2021.

Fernando Alonso zou bij Renault de vertrekkende Daniel Ricciardo vervangen en de teamgenoot van Esteban Ocon worden. Voor Alonso zou het zijn derde samenwerking met Renault worden, eerder reed Alonso al van 2003 tot en met 2006 voor Renault.

Na een mislukt avontuur bij McLaren volgde in 2008 en 2009 een nieuwe samenwerking met Renault.

Alonso behaalde tijdens zijn carrière 32 overwinningen in de Formule 1 en veroverde samen met Renault twee keer de F1-wereldtitel (2005 en 2006).


a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:46:”fernandoalonso_zwartwit_instagram_headline.png”;}
Het ziet er steeds meer naar uit dat Renault morgen met groot nieuws komt: de F1-comeback van Fernando Alonso.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print