F1 dreigt Silverstone te vervangen door Hockenheim

De Formule 1 speelt hoog spel en dreigt de F1-races die gepland stonden op het circuit van Silverstone te vervangen door de Hockenheimring.


Na de beslissing van de Britse overheid dat mensen die naar Groot-Brittannië reizen verplicht 14 dagen in quarantaine moeten dreigen de twee geplande races op het circuit van Silverstone niet te kunnen doorgaan. Indien de Britse overheid voor de Formule 1 geen uitzondering maakt dreigt de F1 ermee om de races te vervangen door twee races op de Hockenheimring.

De Formule 1 hoopte om aanspraak te maken op de uitzonderingsprocedure van de Britse overheid maar die houdt het been voorlopig stijf. Ondertussen zou er echter tot op de hoogste regionen in Groot-Brittannië onderhandeld worden.

Indien er niet snel een oplossing komt dreigt de Formule 1 ermee om de twee op Silverstone geplande races te verhuizen naar de Hockenheimring. Volgens de ‘Daily Mail’ zouden de gesprekken tussen de F1 en Hockenheim in een vergevorderd stadium zitten.

“Het is nog een kwestie van aan de sleutel te draaien om de toegangspoorten te openen,” zo bericht de Britse krant.

Brits premier Boris Johnson zou naar verluidt erg snel een beslissing nemen en dan wordt duidelijk of de Formule 1 alsnog op een uitzonderingsprocedure kan rekenen en de twee races op het circuit van Silverstone alsnog kunnen doorgaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen