AlphaTauri: “Geen idee hoe we dit gaan overleven”

AlphaTauri-teambaas Franz Tost maakt zich zorgen hoe zijn F1-team de coronacrisis zal doorstaan. Ondanks het uitstel van de introductie van de nieuwe F1-bolides wordt het voor AlphaTauri volgens Tost een zware beproeving.


“Ik maak me enorm veel zorgen over volgend jaar,” aldus Tost tegenover de officiële F1-website. “Ook al kunnen we, omdat de regels niet echt wijzigen, voor 2021 min of meer de wagen van dit jaar nemen, we moeten nog wel een volledig nieuwe wagen ontwerpen en bouwen voor 2022.”

“Ik heb nog geen idee hoe we dat financieel voor elkaar zullen krijgen. Zo’n groot project kost enorm veel geld. We zullen zien.”

Tost had veel liever gehad dat de nieuwe regels van 2021 naar 2023 waren uitgesteld maar uiteindelijk werd beslist om het nieuwe reglement en de nieuwe F1-bolides in 2022 te introduceren.

“Het is nu zo beslist, ik had liever gehad dat de introductie van de nieuwe wagens was uitgesteld naar 2023 maar de FOM en de FIA hebben anders beslist dus nu moeten we er het beste van maken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen