Latifi geeft het Williams F1 team een lening van 56 miljoen euro

Opvallend nieuws van bij het Williams F1 team. De renstal kreeg immers een lening van 56 miljoen euro van Michael Latifi, de vader van Williams F1-piloot Nicholas Latifi.


Enige tijd geleden raakte bekend dat verschillende teams van Liberty Media een voorschot op het prijzengeld hadden gekregen om de moeilijke periode veroorzaakt voor het coronavirus te overwinnen. Opvallend naam die op dat lijstje ontbrak was Williams.

Net als verschillende andere teams zit echter ook Williams in de hoek waar de klappen vallen en ook Williams startte een zoektocht naar extra kapitaal. Dat heeft het nu ook gevonden via een lening die het van Michael Latifi kreeg.

Michael Latifi, de vader van Williams F1-piloot Nicholas Latifi, geeft Williams een lening van 56 miljoen euro. Voor de lening geeft Williams echter haar collectie historische F1-bolides alsook de grond en gebouwen van het bedrijf in pand.

Indien Williams de lening niet terugbetaalt dreigt Michael Latifi de volledige controle over het Williams F1 team te verkrijgen. Michael Latifi lijkt sinds de aanstelling van zijn zoon als racepiloot bij Williams steeds meer invloed uit te oefenen op het Williams F1 team.

Michael Latifi is het hoofd van het Canadese voedselbedrijf Sofina Foods. Sofina werd sponsor van het Williams F1 team en is in Canada ook verantwoordelijk voor de import van het Italiaanse Lavazza dat recent eveneens een samenwerking met Williams startte.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print