F1-eigenaar Liberty Media investeert honderden miljoenen in een stukje grond voor F1-race in Las Vegas

F1
F1

De Formule 1 tast diep in de geldbuidel voor de organisatie van de GP van Las Vegas. Liberty Media neemt de organisatie zelf op zich en investeert ook fors in de aankoop van grond en de bouw van faciliteiten.

Liberty Media kocht in Las Vegas een stuk grond van zo’n 39 hectare en telde daarvoor zo’n 240 miljoen dollar neer. Daar bovenop komt nog eens ongeveer hetzelfde bedrag voor de bouw van het pitgebouw en het circuit. Het totale kostenplaatje komt dus op ongeveer 500 miljoen dollar.

Veel geld maar bij Liberty Media verwachten ze een grote return op de investeringen die ze doen. Er wordt verwacht dat de eerste F1-race in Las Vegas sinds 1982 uitdraait op een gigantisch succes, zowel op sportief als op financieel vlak. Vooral dat laatste is voor F1-eigenaar Liberty Media uiteraard van belang.

Opvallend is de keuze van Liberty Media om het evenement, en vooral ook het financieel risico, volledig op zich te nemen. In ruil daarvoor komen uiteraard ook de verdiensten volledig Liberty Media toe. Liberty Media hoopt alvast op een soort ‘financiële jackpot’.

De ‘Las Vegas GP’ zou een slordige 500 miljoen dollar moeten opbrengen en daarmee zou Liberty Media dus haar investering vlot terugverdienen. Niet alleen via de verkoop van tickets maar ook allerlei VIP-formules en de verkoop van tv-rechten moet het gigantisch groot bedrag van 500 miljoen dollar terugverdiend worden (Lees: Extravagant duur VIP-pakket voor de GP van Las Vegas: 5 miljoen dollar!).