F1: En de grote winnaar is …

… Michelin.

Onbegrijpelijk wat een achterstand Bridgestone dit seizoen heeft opgelopen. Het is zelfs zo erg dat de hele F1 campagne van Bridgestone, wat toch een hoop geld kost, kan beschouwd worden als anti-reclame. Nog nooit was het zo duidelijk dat een bandenfabrikant een heel belangrijk deel uitmaakt van het al dan niet behalen van goede resultaten.

Nog niet zo lang geleden stapte Michelin in de F1 en in een mum van tijd zijn ze veruit de beste bandenconstructeur. Ze hebben er ook heel hard aan gewerkt. Hierdoor is de focus van Michelin die ook in andere race series zitten een beetje vervaagd in de andere klassen en vooral gericht op de “Koningsklasse”. Iets waar wij in de GT racerij met steun van Pirelli van profiteren. Sinds 2 jaar rijd ik met fabrieksbanden van Pirelli. 2 jaar geleden werden ze Wereldkampioen in de rally en zochten ze een andere uitdaging. Ook bij ons was Michelin 2 jaar geleden veruit de snelste band, maar nu durf ik te stellen dat Pirelli langzaam de bovenhand neemt. Voor volgend jaar voorspel ik dan ook dat we samen met Pirelli wel eens voor de wereldtitel in de GT’s kunnen gaan.

Door de sterke Michelins is Ferrari sinds Monaco ook niet meer zo supermachtig. Dit zal het spektakel dit seizoen zeker ten goede komen. Het zal een spannende 2de seizoenshelft worden waarbij Williams en ook zeker Raikonen nog enkele overwinningen zullen boeken. Coulthard daarentegen ontgoochelt een beetje en zal naar mijn mening volgend seizoen een ander zitje moeten zoeken. Persoonlijk hoop ik ook een beetje op een zege voor Alonso die zeer sterk presteert.

Voor mij staan er deze zomer 2 zeer belangrijke races op het programma. Ten eerste de 24 Uren van Spa, waar ik vorig jaar nog aan de leiding reed om 2 uur ’s nachts. Dit is dit jaar de grootste race in België door het wegvallen van de F1. We leken halfweg de wedstrijd op koers naar een overwinning. Maar met een ronde voorsprong werd ik toen slachtoffer van een hachelijke crash. Daarnaast heb ik een maand later, in augustus, de 24 uren van Zolder. Die wedstrijd wist ik vorig jaar te winnen. Indien ik dit jaar zou winnen kan ik mederecordhouder worden wat betreft aantal overwinningen van die race nl 3 keer.

Sportieve Groeten,
En wie weet tot in Spa of Zolder,

Anthony Kumpen
… Michelin.
a:0:{}
Onbegrijpelijk wat een achterstand Bridgestone dit seizoen heeft opgelopen. Het is zelfs zo erg dat de hele F1 campagne van Bridgestone, wat toch een hoop geld kost, kan beschouwd worden als anti-reclame. Nog nooit was het zo duidelijk dat een bandenfabrikant een heel belangrijk deel uitmaakt van het al dan niet behalen van goede resultaten.

Nog niet zo lang geleden stapte Michelin in de F1 en in een mum van tijd zijn ze veruit de beste bandenconstructeur. Ze hebben er ook heel hard aan gewerkt. Hierdoor is de focus van Michelin die ook in andere race series zitten een beetje vervaagd in de andere klassen en vooral gericht op de “Koningsklasse”. Iets waar wij in de GT racerij met steun van Pirelli van profiteren. Sinds 2 jaar rijd ik met fabrieksbanden van Pirelli. 2 jaar geleden werden ze Wereldkampioen in de rally en zochten ze een andere uitdaging. Ook bij ons was Michelin 2 jaar geleden veruit de snelste band, maar nu durf ik te stellen dat Pirelli langzaam de bovenhand neemt. Voor volgend jaar voorspel ik dan ook dat we samen met Pirelli wel eens voor de wereldtitel in de GT’s kunnen gaan.

Door de sterke Michelins is Ferrari sinds Monaco ook niet meer zo supermachtig. Dit zal het spektakel dit seizoen zeker ten goede komen. Het zal een spannende 2de seizoenshelft worden waarbij Williams en ook zeker Raikonen nog enkele overwinningen zullen boeken. Coulthard daarentegen ontgoochelt een beetje en zal naar mijn mening volgend seizoen een ander zitje moeten zoeken. Persoonlijk hoop ik ook een beetje op een zege voor Alonso die zeer sterk presteert.

Voor mij staan er deze zomer 2 zeer belangrijke races op het programma. Ten eerste de 24 Uren van Spa, waar ik vorig jaar nog aan de leiding reed om 2 uur ’s nachts. Dit is dit jaar de grootste race in België door het wegvallen van de F1. We leken halfweg de wedstrijd op koers naar een overwinning. Maar met een ronde voorsprong werd ik toen slachtoffer van een hachelijke crash. Daarnaast heb ik een maand later, in augustus, de 24 uren van Zolder. Die wedstrijd wist ik vorig jaar te winnen. Indien ik dit jaar zou winnen kan ik mederecordhouder worden wat betreft aantal overwinningen van die race nl 3 keer.

Sportieve Groeten,
En wie weet tot in Spa of Zolder,

Anthony Kumpen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print