F1: “Er komt geen omgekeerde startgrid, we staan open voor andere ideeën”

F1-baas Stefano Domenicali heeft laten verstaan dat de Formule 1 het idee van de omgekeerde startgrid definitief heeft begraven. De sport staat wel open voor andere ideeën.


De voorbije jaren werd verschillende keren geopperd dat de Formule 1 net als in de Formule 2 een omgekeerde startgrid zou moeten invoeren. De Formule 1 nam het idee even in overweging maar heeft het nu definitief afgeschreven gezien er bij zowel de fans als de teams en rijders amper steun voor het idee is.

“Een omgekeerde startgrid is van de baan, dat is iets dat ik jullie kan vertellen,” aldus Domenicali tegenover de media op donderdag.

“Het is belangrijk om over nieuwe ideeën na te denken die aantrekkelijk of interessant kunnen zijn, maar we moeten onze traditionele aanpak wat het racen betreft niet verliezen.”

Volgens Domenicali heeft de Formule 1 ook geleerd uit eerdere overhaaste aanpassingen, denk bijvoorbeeld maar aan de dramatische aanpassing aan het kwalificatie-format enkele jaren geleden.

“Ik denk dat we iets geleerd hebben toen we de kwalificatie zo vaak wijzigden, het was iets waaraan we onze vingers verbrand hebben. Het is iets dat we moeten zien te vermijden en ik denk dan ook dat het format momenteel redelijk stabiel is,” besluit Domenicali.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen