F1 neemt duidelijk standpunt in over vaccinaties tegen coronavirus

Niet alleen in veel landen wordt er nu volop gevaccineerd, er zijn ook diverse sporten die eventueel een ‘voorkeursbehandeling’ vragen. De Formule 1 neemt op dat vlak alvast een duidelijk standpunt in.


Verschillende landen kregen de voorbije dagen kritiek omdat ze hun atleten willen voortrekken wat de vaccinaties tegen het coronavirus betreft zodat ze kunnen deelnemen aan de Olympisch Spelen in Japan.

De Formule 1 wil van zoiets echter niet weten en vindt dat de kwetsbare groepen en medisch personeel voorrang moeten krijgen en dat de F1-piloten en het personeel gewoon hun beurt moeten afwachten.

“Dit is een zeer belangrijk punt,” vertelde F1-baas Stefano Domenicali tijdens een virtuele meeting met diverse media op donderdag.

“De meest kwetsbaren inenten, dat is de eerste prioriteit. We willen niet voorsteken in de wachtrij van mensen die gevaccineerd dienen te worden.”

“We moeten voorzichtig zijn, zien wat de situatie is en respecteren dat de meest kwetsbaren eerst gevaccineerd worden. We willen niet aanzien worden als degenen die vaccins wegkapen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print