F1-fabrieken waarschijnlijk langer dan drie weken dicht

Het ziet er naar uit dat de F1-fabrieken langer dan drie weken zullen sluiten.


Omwille van de vele races die door de uitbraak van het coronavirus tot dusver al geannuleerd werden is beslist om de verplichte ‘zomerpauze’ waarin de F1-fabrieken sluiten te verschuiven naar maart en april. De verplichte sluiting werd bovendien uitgebreid van twee naar drie weken.

Ondertussen sloten alle F1-fabrieken hun deuren (Lees: Wanneer sluiten de F1-fabrieken?) maar doordat op 8 april de eerste sluitingen normaal aflopen stelt zich de vraag of de verplichting om drie weken te sluiten niet verlengd zal worden.

Gezien het feit dat er nog steeds geen vooruitzicht is op wanneer het F1-seizoen 2020 zal beginnen, en omdat er steeds meer races geannuleerd worden omdat de uitbraak van het coronavirus nog steeds niet onder controle is, wordt er hoe langer hoe meer vanuit gegaan dat de verplichte sluiting langer dan drie weken zal duren.

Eerder had ook Alfa Romeo Racing-teambaas Frederic Vasseur al laten verstaan dat het zinvol zou zijn om de fabrieken langer dan drie weken te sluiten. Volgens Vasseur zou dat er voor zorgen dat de kosten van de F1-teams nog bijkomend serieus naar omlaag gaan en gezien de onzekere tijden is dat uiteraard welgekomen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print