“Introductie nieuwe F1-bolides mogelijk nog verder uitgesteld naar 2023”

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner wordt de introductie van het volledig nieuwe F1-reglement dat oorspronkelijk voor 2021 gepland stond mogelijk nog verder uitgesteld naar 2023.


Door de uitbraak van het coronavirus en het annuleren van heel wat races werd beslist om de introductie van de ingrijpende reglementswijzigingen die oorspronkelijk voor 2021 gepland waren uit te stellen naar 2022.

Het uitstel zorgt ervoor dat de kosten voor de ontwikkeling van de F1-bolides voor het seizoen 2022 meteen ook onder het budgetplafond vallen dat wel in 2021 ingevoerd wordt. Toch bestaat de kans dat de introductie van de nieuwe F1-bolides en het nieuwe F1-reglement met nog een jaar wordt uitgesteld.

“We zijn in gesprek om de nieuwe regels nog bijkomend met een jaar uit te stellen. Volgens mij is het volledig onverantwoord om zoveel ontwikkelingskosten in 2021 te hebben,” aldus Christian Horner tegenover de ‘BBC’.

“Men lijkt het hierover eens te zijn maar het uitstellen van de ontwikkelingskosten naar 2022 door de nieuwe bolide pas in 2023 te introduceren moet nog officieel bekrachtigd worden door de FIA.”

Volgens Horner hebben de F1-teams en de Formule 1 als sport nood aan stabiliteit. Daardoor kunnen de kosten voor de F1-teams naar omlaag en dat geeft dan weer het beste perspectief om de huidige crisis te overwinnen.

“Het belangrijkste nu is stabiliteit. Het enige dat we momenteel zeker weten is dat wanneer je veranderingen doorvoert, dat het dan geld kost. Zoveel mogelijk onderdelen van de wagen bevriezen is het meest verantwoorde dat je nu kan doen om de kosten naar omlaag te brengen,” besloot Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen