Horner verrast door ‘corona-uitspraken’ Helmut Marko: “Hij besefte niet hoe ernstig het is”

Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko deed de voorbije weken enkele opmerkelijke uitspraken die voor heel wat commotie zorgden. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zag Marko gewoon niet in hoe ernstig de coronacrisis is.


Helmut Marko opperde het idee om de rijders van Red Bull en AlphaTauri doelbewust te besmetten met het coronavirus. Marko stelde dat de rijders beters nu geveld zouden worden door het virus dan dat ze het tijdens het F1-seizoen zouden oplopen.

Marko stelde dat de rijders tijdens een zogenaamd ‘corona-trainingskamp’ besmet konden worden en dat ze gezien het feit dat ze jong en fysiek in orde waren wel vlot zouden herstellen en zo immuniteit zouden opbouwen. Het idee van de Red Bull-adviseur werd echter niet goed onthaald.

“Zoals Helmut zelf reeds zei werd het niet echt goed onthaald binnen Red Bull. Het was op veel manieren eigenlijk een verwerpelijke opmerking, hij leek niet goed de ernst van de pandemie te beseffen.”

“Red Bull heeft inderdaad veel atleten maar algemeen wordt aangenomen dat zowel jonge, oude als zwakkere mensen door het virus getroffen kunnen worden. Het beperkt zich niet tot een specifieke groep. Met dingen zoals het project rond beademingstoestellen kunnen we tonen hoe ernstig we de situatie nemen en hoeveel inspanningen we leveren in de strijd met het virus.”

Horner benadrukte vervolgens nogmaals dat Marko de ernst van de zaak niet goed besefte.

“Helmut zijn opmerkingen werden gemaakt zonder de ernst van de zaak te beseffen. Zijn suggestie heeft nooit ernstig op tafel gelegen,” besloot Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print