F1-fan had geheime test van Mercedes reeds opgemerkt (foto’s + video’s)

De F1-paddock kwam het zaterdagavond pas te weten, maar een allerte F1-fan had reeds veel langer in de gaten dat er iets bijzonder aan de hand was op het Circuit de Catalunya.
Hoe is het mogelijk dat de andere teams met al hun middelen die ze inzetten om de concurrentie te schaduwen, foto’s te nemen van nieuwe onderdelen bij de concurrentie, enz. tot afgelopen zaterdagavond niets wisten van de bandentest die Pirelli en Mercedes op het Circuit de Catalunya organiseerden in de dagen na de GP van Spanje? Het blijft voor ons en veel anderen alvast een groot raadsel.

Maar wat blijkt nu? Een Spaanse F1-fan die in de buurt van het Circuit de Catalunya was in de dagen na de GP van Spanje merkte toen al dat er iets bijzonder aan het gebeuren was op het circuit. De Spanjaard, die luistert naar de naam Pius Gassó, twitterde uitvoerig over wat hij kon horen en zien rondom het circuit. Hij plaatste ook foto’s online waarop een F1-bolide te zien was. Het zijn geen al te scherpe foto’s, maar er is duidelijk een Mercedes op te herkennen.

Het blijft ook vreemd dat de tweets van de Spanjaard niet via één of andere weg bij de teams zijn geraakt. Hieronder de tweets en de bijhorende vertaling van de Spaanse tekst:


Ik zeg dat Pirelli aanwezig is op het Circuit van Catalunya


Voor zover ik te weten kon komen zijn ze Pirelli’s aan het testen maar ze hebben het enige stuk van het circuit dat we van buitenaf konden zien afgedekt met zeilen.


Het enige dat ik kan doen is het geluid van de wagen opnemen. De bewaker van het circuit is zeer vriendelijk. Het is echt vreemd


Ja ze hebben gereden maar ik kon niet zien met welke wagen. In de namiddag regende het en hebben ze niet gereden.


Nog een andere video met het geluid van de F1 wagen die vandaag in Montmelo reed. Het intrigeert mij


En we horen nog steeds de F1 wagen op het circuit van Catalunya


Ik heb hem gezien! De F1 wagen die op Montmelo reed is helder (grijs-wit) Later zal ik meer informatie hebben.


Het is geen Formule-e dat zweer ik je. Kijk naar de video van gisteren en luister naar het geluid.


Ik heb bijna vanuit een ander land fotos kunnen trekken van de F1 die vandaag op Montmelo reed, trek jullie conclusies.


Het lijkt op een Mercedes! En waar ben jij ingeklommen?


Nog een beeld van de F1 die vandaag op montmelo reed maar ik weet niet of het dezelfde wagen is als gisteren


En mogen ze dit doen?


Dit is een Mercedes, dat is zeker


Dit kan een filming day zijn zoals ze dat noemen neen?


Het kan ook iets anders zijn, ik vertrouw het niet


Ze moeten met iets anders aan het rijden zijn, het moet zijn dat ze dat goedkeuren om te testen. Dat doen ze allemaal.


Ja inderdaad, het lijkt op een Mercedes. Ze zullen de ophanging aan het testen zijn hoewel ze de nieuwe carosserie nog niet gemaakt hebben… Ik weet het niet.


Ik weet niet wat ze aan het testen zijn. Denk je dat echt, Piusgasso?


Ik denk dat het een Mercedes W-02 is dat ze gebruiken om testen te doen. Weet je waarom? Vorige maand testte Pirelli met een Ferrari.


Ik weet niet wat ze aan het testen zijn maar ze komen tekort. Het is niet echt nuttig om een wagen te hebben die op pole staat als hij zondag steeds door het ijs zakt.


Het waren testen van Pirelli waarschijnlijk voor banden van GP2 en er werd over gesproken met de mensen van het circuit.


Ze hebben mij nooit iets gezegd over het nemen van de fotos. Die dag heeft de bewaking mij gezegd dat Pirelli hem gevraagd had dat er geen fotos werden getrokken.


Ik herhaal het nogmaals, ik zag hetzelfde als wat jij zag. Ik zeg enkel dat ik ze mocht nemen (de fotos). Het leek mij heel vreemd… een simpele test van een rijke was niet veilig

Hij maakte eveneens twee video’s waarop duidelijk te horen is dat er een F1-bolide op het Circuit de Catalunya aan het rijden is:
klik hier voor video 1
klik hier voor video 2
Het blijft vreemd dat geen enkel F1-team, geen enkele rijder, geen enkele insider, geen enkele journalist deze tweets eerder heeft ontdekt …
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:33:”geheime_test_twitter_headline.jpg”;}
De F1-paddock kwam het zaterdagavond pas te weten, maar een allerte F1-fan had reeds veel langer in de gaten dat er iets bijzonder aan de hand was op het Circuit de Catalunya.
Vertaling: Nicolas Delay