F1-fan raakt tijdens GP van Australië gewond door wegvliegend brokstuk gecrashte Kevin Magnussen

Will Sweet - Instagram
Will Sweet - Instagram

Tijdens de GP van Australië is een toeschouwer gewond geraakt door een brokstuk dat van Kevin Magnussen zijn Haas F1-bolide wegvloog toen hij crashte. Het is het zoveelste incident dat tijdens het raceweekend in Australië plaatsvond en het brengt de organisatoren opnieuw in verlegenheid.

De discussies over de verschillende rode vlaggen, staande herstarts, verschillende beslissingen van de wedstrijdleiding waren nog niet gaan liggen of plots kwam er het bericht over fans die zich te vroeg op het circuit begaven. Het bracht de organisatie van de GP van Australië in verlegenheid en daar komt nu nog een ander incident bovenop.

Tijdens de crash van Kevin Magnussen stond Will Sweet met zijn verloofde op de heuvel ter hoogte van de tweede bocht waar zich enorm veel fans bevonden. Toen Magnussen ter hoogte van die bocht crashte vlogen er erg veel bokstukken rond en één van die brokstukken raakte dus een fan.

“Het raakte mijn arm en plots stond ik daar te bloeden,” aldus Will Smeet tegenover het Australische radiostation ‘3AW’. “Mijn arm bedekte mijn nek, mocht het mijn verloofde geraakt hebben dan zou het recht in haar hoofd terecht zijn gekomen.”

“Ik besefte hoe groot en zwaar het was. Een deel van het brokstuk was gescheurd en erg scherp. Mocht het anders zijn gevlogen dan had dit verschrikkelijk kunnen aflopen.”

Volgens Will Sweet vloog het onderdeel over de hekken, wat net als het incident met de toeschouwers op het circuit vragen doet rijzen over de veiligheidsmaatregelen op het Albert Park Circuit. Volgens Andrew Westacott, de baas van de Australian Grand Prix Corporation, was het een eenmalig en erg vreemd incident maar hij liet wel weten dat het incident verder onderzocht zou worden.

“De hekken die brokstukken moeten opvangen zijn dezelfde over heel de wereld. We voldoen aan de regels van de FIA,” vertelde Westacott op maandag tegenover de Australische media.

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print