Alex Albon: “Plotse piek in de bandentemperatuur veroorzaakte mijn crash”

Williams F1 team
Williams F1 team

Williams-rijder Alex Albon denkt dat een plotse piek in de bandentemperatuur de oorzaak was voor zijn crash tijdens de GP van Australië. 

Tot het moment van zijn crash beleefde Alex Albon een voortreffelijk weekend in Melbourne. Tijdens de zesde ronde  kwam er dus een einde aan wat zowel voor Albon als voor het team een veelbelovende race had kunnen worden.

“Ik ben helemaal oké maar ik ben meer dan ook ontgoocheld voor het team,” aldus Albon. “We hadden een geweldige auto, zelfs tijdens de eerste ronden van de race waren we sterk. Ik was heel tevreden met de auto, het is gewoon erg spijtig.”

Albon denkt dat de oorzaak van zijn crash gezocht moet worden bij een foutje dat hij in een vorige bocht maakte en waar hij bruusk over een kerbstone heen ging. Dat zorgde voor een piek in de bandentemperatuur en een gebrek aan grip in bocht zes.

“Op het moment dat ik de auto verloor ging ik trager door de bocht dan de ronde voordien. Ik ging wat wijd in bocht vijf, over de boordsteen. Eerlijk gezegd had ik er niet bij stilgestaan maar toen ik de data bekeek zag ik een piek in de bandentemperatuur.”

“Met deze banden, de Pirelli’s, worden we afgestraft als we glijden. ik denk dat daar de oorzaak ligt.”

De Williamsrijder denkt dat hij, gezien het tempo van zijn bolide, punten had kunnen scoren voor het team.

“Het is ontgoochelend,” gaat Albon verder. “Ten eerste is het mijn fout en wil ik me verontschuldigen bij het team. Het is zo een van de dingen als je het resultaat van vandaag bekijkt, als je kijkt waar iedereen staat, dat we een goede kans op punten hadden.”

“We moeten punten scoren waar we kunnen, zeker waar de kansen zich voordoen.”

“Er zijn een paar auto’s niet op hun plaats en dat zijn de momenten dat we op ons best moeten zijn. Alles zag er goed uit tot het moment van mijn fout. Ik ben dus erg kwaad op mezelf.”