“De rode vlaggen werden niet getoond om voor meer spektakel tijdens GP van Australië te zorgen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de GP van Australië werden maar liefst drie rode vlaggen getoond maar volgens voormalig F1-piloot Martin Brundle kwamen die er niet om de race spectaculairder te maken.

Na een crash van Alex Albon kregen we een eerste rode vlag. Met nog enkele ronden te gaan crashte Kevin Magnussen en kregen we een tweede rode vlag. De race werd opnieuw met een staande start op gang getrokken maar pas dan liep het echt mis want verschillende wagens raakten elkaar en crashten. Opnieuw een rode vlag en nog eens een laatste herstart achter de safety car.

Veel spektakel dus door de drie rode vlaggen maar die kwamen er volgens F1-expert Martin Brundle niet om de Australische GP van extra spektakel te voorzien. Met zijn mening staat Brundle haaks op die van enkele rijders. Zo stelde onder andere Max Verstappen de rode vlaggen openlijk in vraag (Lees: Max Verstappen erg kritisch voor wedstrijdleiding na chaos en crashes: “Ze hebben de problemen zelf gecreëerd”).

“Absoluut niet. Ik denk niet dat er één of andere instructie werd gegeven om voor wat spektakel te zorgen,” aldus Brundle. “Je moet je eens in de schoenen plaatsen van de mensen die verantwoordelijk zijn en de beslissingen nemen. Het is makkelijk voor ons om van aan de zijlijn te zeggen dat dit of dat had moeten gebeuren.”

“In 2009 werd Felipe Massa bijna dodelijk geraakt door een onderdeel van een andere wagen dat in zijn cockpit drong.”

“Dit is ook een stratencircuit met veel fans langs beide kanten van het circuit en er zijn ook de marshalls en het medisch personeel.”

“Wanneer er brokstukken op het circuit liggen dan wil je niet dat ze tegen enkele honderden kilometers per uur gaan rondvliegen.”

Opmerkelijk genoeg raakte een F1-fan echter gewond door rondvliegende brokstukken in Melbourne: F1-fan raakt tijdens GP van Australië gewond door wegvliegend brokstuk gecrashte Kevin Magnussen.