Max Verstappen erg kritisch voor wedstrijdleiding na chaos en crashes: “Ze hebben de problemen zelf gecreëerd”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens tweevoudig F1-kampioen Max Verstappen zijn de chaos en crashes die veroorzaakt werden tijdens de staande herstart kort voor het einde van de race veroorzaakt door de wedstrijdleiding. Volgens Verstappen hadden ze dit kunnen vermijden door voor een ‘rollende’ start te kiezen.

Verstappen is eerst en vooral van mening dat een rode vlag niet noodzakelijk was, dat daarmee de wedstrijdleiding een eerste keer in de fout ging. Vervolgens maakte de wedstrijdleiding ook nog eens de foute keuze door voor een staande herstart te kiezen in plaats van een rollende start.

“Ik denk dat het redelijk duidelijk was. Wat ik niet begrijp is waarom een rode vlag nodig was,” aldus Verstappen die de race wist te winnen. “Mocht je een safety car gehad hebben en een normale rollende start dan zouden al die crashes niet gebeurd zijn en zouden we ook een normale finish gehad hebben.”

“Ze hebben de problemen uiteindelijk zelf gecreëerd.”

Ook verschillende andere rijders hielden er dezelfde mening op na. Volgens de rijders zorgen dergelijke late herstarts ervoor dat sommige rijders extra risico’s nemen wat de kans op incidenten en crashes doet toenemen. Daarnaast worden er vaak rijders helemaal aan het einde van een race onterecht benadeeld.