Organisatoren GP van Australië moeten met actieplan komen na ‘ernstige zorgen’ van de stewards

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na de race in Melbourne werden de organisatoren van de GP van Australië op het matje geroepen door de stewards.

De stewards maken zich ernstig zorgen nadat de organisatoren van de GP van Australië (AGPC) op het matje werden geroepen vanwege het feit dat er fans zich toegang tot de baan verschaft zouden hebben terwijl de race nog bezig was. Er waren ook fans die tot bij de bolide van Nico Hulkenberg waren geraakt die er de brui aan gaf tijdens de outlap aan het einde van de race.

De organisatoren werden dan ook op het matje geroepen en die liet op hun beurt weten dat ze zich ernstig zorgen maakten en dat ze een rapport zouden opmaken over de gebeurtenissen.

De organisatoren van de Australische GP gaven toe dat er fouten gemaakt werden en waren het eens met de racedirecteur en een afgevaardigde van de FIA dat dit onaanvaardbaar was. Er wordt nu een plan opgemaakt dat voorgesteld wordt aan de FIA en de Australische Motorsport Federatie. Ook de politie van de staat Victoria zal in het onderzoek betrokken worden om te bekijken welke stappen dat er kunnen genomen worden.

De AGPC heeft tijd gevraagd tot 30 juni om het rapport af te leveren. De stewards leggen de zaak ook voor aan de FIA World Motor Council om te bepalen of er naast het door de promotor gepresenteerde (en door de FIA beoordeelde) sanctieplan nog andere stappen moeten worden genomen om het veilige en ordelijke verloop van toekomstige evenementen in Australië te waarborgen.