Lewis Hamilton: “De jacht op Red Bull is moeilijk maar niet onmogelijk”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zijn tweede plaats tijdens de GP van Australië heeft Lewis Hamilton weer hoop gegeven in de jacht van Mercedes op concurrent Red Bull.

Het was een moeilijk seizoensbegin voor Mercedes, in Saoedi-Arabië waren ze zelfs een seconde per ronde trager dan Red Bull. Maar in Australië kwamen Russell en Hamilton weer boven water met een tweede en derde plaats in de kwalificatie en een tweede plaats in de race voor Hamilton.

Tijdens de race was het tempo van Red Bull nog steeds te hoog gegrepen maar het was niet zo dat Hamilton verloren gereden werd en dat geeft hem hoop voor de toekomst.

“Gezien onze mindere prestaties, we zijn duidelijk minder snel dan de Red Bulls, is het op dit punt van het seizoen verbazingwekkend dat we hier met Aston Martin vechten.”

“We kunnen dat gat dichten. Het zal moeilijk worden, maar niet onmogelijk,” aldus Hamilton. “Ik had zeker niet verwacht tweede te worden, dus ik ben er super dankbaar voor. We moeten gewoon blijven vechten. Veel dank aan alle mensen in de fabriek. Laten we blijven pushen.”   

Mercedes-teambaas Toto Wolff treedt zijn rijder bij en hij put moed uit het feit dat Mercedes in Australië kon wedijveren met Aston Martin en Ferrari.

“Ik denk dat we dit weekend een stap voorwaarts gezet hebben, zowel over  een rondje als in de race. We halen het maximale uit datgene dat we hebben en nu moeten we de data verder uitvlooien en blijven bijleren over de auto.”

Hamilton liet wel weten dat hij nog niet echt een connectie voelt met de W14 ondanks de sterke prestatie van zondag.

“Ik voel me nog altijd niet comfortabel met de auto, ik voel geen connectie. Met dat in het achterhoofd rijd ik zo hard als ik kan en probeer ik zo hard als ik kan om die connectie tot stand te brengen maar ik denk dat het een werk op lange termijn wordt.”

Maar het was niet allemaal positief voor Mercedes afgelopen weekend want na achttien ronden gaf de bolide van George Russell er de brui aan.

“George had echt pech vandaag,” erkende Hamilton. “Van onze kant moeten we naar onze betrouwbaarheid kijken, die is over het algemeen erg goed.

“Dus dat is echt jammer. Voor de rest is het echt geweldig om die punten te halen”, zei hij.