Furieuze Carlos Sainz: “Dit is de meest oneerlijke bestraffing ooit!”

Ferrari
Ferrari

Furieus was Carlos Sainz toen hij in de pitstraat tijdens het wachten op de herstart te horen kreeg dat hij een tijdstraf kreeg. Ook na afloop van de race was de Spanjaard niet te spreken over de straf voor zijn aanrijding met Fernando Alonso.

Carlos Sainz reed tijdens de beginfase van de race als vierde maar vlak nadat hij zijn eerste pitstop maakte kwam de safety car op de baan en volgde er zelfs een rode vlag. De rest van het rijdersveld kreeg daardoor een gratis pitstop. Uiteindelijk slaagde Sainz erin om zich terug naar de vierde plaats te knokken maar bij de staande herstart na de rode vlag die door Kevin Magnussen werd veroorzaakt liep het mis.

Sainz reed bij het aanremmen voor de eerste bocht tegen Fernando Alonso die daardoor spinde. Kort daarna crashten onder andere ook beide Alpine-rijders en kregen we opnieuw een rode vlag, gevolgd door een herstart achter de safety car. Terwijl er op die herstart werd gewacht kreeg Carlos Sainz van zijn race-engineer te horen dat hij een tijdstraf kreeg.

“Nee, dat kan niet, Ricky! Dit zorgt ervoor dat ik buiten de punten val,” schreeuwde Sainz over de boordradio naar race-engineer Ricky Adami. “Dat is onaanvaardbaar! Zeg hen dat het onaanvaardbaar is!”

“Zeg ze dat ze moeten wachten tot de race voorbij is en dat ze het met mij besproken hebben. Vraag het hen alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft, dat ze wachten en het met mij bespreken.”

“Deze straf is duidelijk onverdiend, ze is veel te hard.”

Ondanks de smeekbede was de tijdstraf van vijf seconden een feit en Carlos Sainz viel door de tijdstraf inderdaad buiten de punten. Ook na afloop van de race was de woede bij Carlos Sainz nog niet bekoeld.

“Ik verkies eigenlijk om momenteel niets te zeggen,” vertelde Sainz tegen ‘Sky Sports F1’. “Ik ben te teleurgesteld, ik ga slechte dingen zeggen.”

“Dit is de meest oneerlijke straf die ik ooit in mijn leven heb gekregen. Ik verkies om nu naar de stewards te gaan om een gesprek met hen te hebben en dan naar jullie terug te keren.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print