Frederic Vasseur: “De stewards hadden naar Sainz moeten luisteren, voor Alonso wijzigden ze in tien minuten twee keer de regels”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur begrijpt de frustraties en emotionele reactie van zijn rijder Carlos Sainz toen die te horen kreeg dat hij een tijdstraf van vijf seconden kreeg voor de aanrijding met Fernando Alonso bij de herstart. Volgens Vasseur hadden de stewards de tijd moeten nemen om te luisteren naar Sainz en hun beslissing moeten uitstellen tot na de race.

“Carlos reed een zeer goede inhaalrace nadat hij vlak voor een rode vlag een ongelukkige pitstop maakte, om dan zo bestraft te worden komt erg hard aan,” aldus Vasseur tegenover het Britse ‘Channel 4’. “Uiteraard zijn we in dergelijke situatie erg emotioneel want je bent niet ver verwijderd van het podium. Je komt van nergens want al de anderen kregen een gratis pitstop. Hij deed het mega goed.”

“Ik denk dat je uren over die bestraffing kan discussiëren, of hij hard is of niet. Veel hangt uiteraard van je positie en je team af. Op basis daarvan zal de conclusie anders zijn.”

Wat Vasseur echter vooral stoort is dat de stewards hun tijd niet hebben genomen om een oordeel te vellen over de aanrijding. Eveneens opmerkelijk is dat er bij de bewuste herstart maar liefst drie incidenten en aanrijdingen waren, maar dat Sainz de enige rijder is die bestraft werd.

“Ik vind het vooral jammer omdat het geen impact zou gehad hebben op het podium. De stewards hadden op zijn minst naar hem kunnen luisteren en de data bekijken. Dat is jammer,” aldus Vasseur. “Vorige week wisselden ze twee keer in tien minuten tijd over de pitstop voor Alonso en dat had nu ook gekund, er op zijn minst over discussiëren.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print