F1 gaat tijdens eerste oefensessie ‘Dutch GP’ gebruik van DRS testen op de banking

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de eerste oefensessie op het circuit van Zandvoort zal de Formule 1 een DRS-test uitoefenen op de banking. Nadien zal bekeken worden of DRS ook tijdens de rest van het raceweekend gebruikt zal mogen worden.

Toen de Formule 1 vorig jaar terugkeerde naar het circuit van Zandvoort werd er bekeken of er DRS in de Arie Luyendyk-bocht zou toegestaan worden. Uiteindelijk werd omwille van de veiligheid gekozen om geen DRS te implementeren.

Een jaar later, en natuurlijk ook mits de nodige voorzichtigheid, zal de Formule 1 nu toch nagaan of DRS een mogelijkheid is. Tijdens de eerste oefensessie zal het gebruik van DRS op de banking uitgetest worden.

“We zullen DRS hebben voorafgaand aan de laatste bocht en dat om het racen in Zandvoort te verbeteren,” aldus Nikolas Tombazis,

“We hanteren een open mind op dat vlak en zullen de teams om feedback vragen. We hebben dat al gevraagd op basis van simulaties, ook na de eerste oefensessie zullen we hen feedback vragen.”

“Wanneer we het gevoel hebben dat er een risico is op het vlak van veiligheid dan zullen we na de eerste oefensessie actie ondernemen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print