“McLaren heeft naast Oscar Piastri nog andere mogelijke rijders”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens McLaren-baas Zak Brown heeft zijn team naast Oscar Piastri ook nog alternatieven achter de hand indien er beslist zou worden dat Piastri zijn contract bij Alpine moet respecteren en niet naar McLaren zou mogen gaan.

Vlak voor de zomerpauze zorgde Oscar Piastri voor een schokgolf in de Formule 1 door na een aankondiging van het Alpine F1 team doodleuk te zeggen dat hij in 2023 niet voor Alpine zal racen. Piastri zou volgend jaar voor McLaren willen racen.

Dat schoot bij Alpine, dat hem jarenlangs steunde, uiteraard in het verkeerde keelgat en er werd een procedure ingeleid bij de ‘Contract Recognition Board’ van de FIA. Op maandag werd de zaak behandeld en later deze week wordt een uitspraak verwacht.

Bij McLaren zeggen ze echter dat ze niet alle eieren in één mand hebben gelegd, ook al wordt Daniel Ricciardo eind dit seizoen aan de kant geschoven.

“We hebben verschillende plannen,” aldus Brown tegenover ‘SpeedCity Broadcasting’. “Er is de CRB-meeting, we zullen daarna beter commentaar erover kunnen geven.”

“Er is een verscheidenheid aan mogelijkheden en uiteraard is Piastri daar één van, anders zouden we die meeting niet hebben. Laat ons zien wat het resultaat ervan is en van daaruit verder zien wat de toekomst brengt.”

McLaren heeft onder andere IndyCar-rijders Colton Herta en Pato O’Ward in haar F1-testprogramma opgenomen terwijl ook regerend IndyCar-kampioen Alex Palou is opgenomen binnen McLaren.

“Ik beschouw de IndyCar tot het hoogste niveau van de motorsport, we hebben een handvol opties en we zullen het dag per dag bekijken wat we doen,” besluit Brown.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen