Mercedes onthult 45G-impact bij Lewis Hamilton

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de eerste ronde van de GP van België kwam het tot een aanrijding tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton waarbij die laatste in de lucht werd gekatapulteerd en vervolgens met een stevige klap terug op het circuit terechtkwam. Mercedes heeft nu onthuld hoe zwaar die klap was.

“Het was een zeer, zeer zware impact,” blikt James Vowles, de strategisch directeur van Mercedes, terug op de aanrijding tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton.

“Er werd 45G gemeten en de SDR-recorder in de wagen registreerde een zeer grote verticale belasting.”

“Hij zal oké zijn, hij zal in Zandvoort opnieuw racen. Ik denk dat het voor hem vooral frustrerend is, frustrerend omdat hij een zeer snelle racewagen had, en een podium dat mogelijk was. Net zoals wj is hij hier om te vechten en constant vooruitgang te boeken.”

De impact die Hamilton onderging triggerde inderdaad een signaal waardoor de rijder verplicht een medische keuring moet ondergaan. Aanvankelijk wandelde Hamilton gewoon terug naar de F1-paddock en weigerde Hamilton een medische keuring te ondergaan. De FIA riep vervolgens Mercedes tot de orde en waarschuwde Hamilton dat bij een herhaling van dergelijke weigering een strenge straf zou volgen.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen