Guanyu Zhou: “Mijn F1-toekomst ziet er goed uit, net als die van China”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Alfa Romeo F1-piloot Guanyu Zhou gaat er vanuit dat hij ook volgens jaar voor Alfa Romeo zal racen. Daarnaast heeft hij er alle vertrouwen in dat China volgend jaar op de F1-kalender zal staan.

“Er is nog niets bevestigd, we wachten op de bevestiging,” vertelde Zhou afgelopen weekend tijdens de GP van België over zijn F1-toekomst.

“We zijn uiteraard gesprekken begonnen, zowel langs mijn kant als vanuit het team. Het team is zeer blij met wat ik tot nu toe heb gedaan, zeker na een moeilijk weekend in Silverstone, om terug te vechten en in Boedapest er te staan.”

“Ik ben blij met de groep mensen waarmee ik samenwerk, de crew, de samenwerking met Fred en Valtteri. Het zou geen groot probleem voor volgend jaar moeten zijn, zo lang we ons op dit jaar concentreren.”

Voor Sauber, dat momenteel als Alfa Romeo F1 team nog door het leven gaat, is Guanyu Zhou uiteraard ook erg belangrijk omdat hij als eerste Chinese F1-piloot belangrijke sponsors aanbrengt. Dat belang zal alleen maar groter zijn indien China op de F1-kalender staat. Zhou heeft er alle vertrouwen in dat China op de F1-kalender zal staan.

“De Chinese Grand Prix zal waarschijnlijk op de kalender staan, hij hoort erop te staan,” aldus Zhou. “Ik heb het gevoel dat hij erop zal staan. Het is nog niet bevestigd maar ik weet dat ze nog steeds aan het pushen zijn en alles ziet er goed uit, ook wat de restricties op het vlak van corona betreft. Het is dan ook een grote opportuniteit.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen