Lewis Hamilton weigerde bezoek aan medisch centrum en krijgt waarschuwing

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na zijn crash heeft Lewis Hamilton zich gisteren niet gemeld bij het medisch centrum voor een verplichte medische controle. De stewards tikten de zevenvoudig F1-kampioen op de vingers.

Tijdens de eerste ronde van de GP van België kwam het tot een aanrijding tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso. Hamilton werd in zijn Mercedes F1-bolide omhoog gekatapulteerd en kwam met een stevige klap terug op de baan terecht.

Uiteindelijk moest Hamilton zijn wagen langs de kant parkeren en wandelde hij terug naar de F1-paddock. Hamilton weigerde echter om het medisch centrum op te zoeken waarna de FIA in actie kwam en Mercedes aanmaande om Hamilton alsnog een medische keuring te laten ondergaan.

Lewis Hamilton overtrad met zijn weigering om naar het medisch centrum te gaan artikel 26.14 van de sportieve reglementen. Dat artikel schrijft voor dat een rijder zich verplicht moet laten onderzoeken wanneer hij betrokken is geraakt bij een crash die het medisch waarschuwingslampje activeert. Het desbetreffende lampje wordt geactiveerde wanneer een wagen een bepaalde impact ondergaat.

Hamilton kreeg een waarschuwing van de stewards maar dreigt bij een herhaling van een weigering om medisch gekeurd te worden een zwaardere straf te krijgen.