Teleurstelling bij George Russell na missen podiumplaats: “Het zijn steeds de banden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Net geen podiumplaats voor George Russell tijdens de GP van België. Russell kwam amper een tweetal seconden tekort om Carlos Sainz zijn derde plaats op het podium af te snoepen.

“Wat gemengde gevoelens heb ik momenteel,” aldus Russell meteen na de finish. “Mocht je me de dag voordien gezegd hebben dat ik twee seconden van het podium zou finishen dan zou ik gezegd hebben dat het geweldig zou geweest zijn.”

“Toen ik echter met zo’n seconde per ronde naderde op Sainz dacht ik bij mezelf ‘Hier gaan we nu voor een serieuze kans op een podiumplaats’. Vervolgens reed ik twee slechte rondjes en de banden gingen uit hun temperatuurvenster.”

“Jammer genoeg is dat iets waar we de laatste tijd constant over lijken te praten. Wanneer ze zich in de ‘sweet spot’ bevinden dan transformeert de wagen en presteert hij zeer goed. Van zodra ik de ‘zone’ echter verloor wist ik dat het waarschijnlijk voorbij was.”

“Wat had het kunnen zijn, wie zal het zeggen? De marges zijn klein in de Formule 1. Je moet pushen voor de limieten, de kleinste fout kan je het podium kosten.”

“Maar desondanks is een vierde plaats, op twee seconden van het podium, niet zo slecht.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022