Lewis Hamilton: “Het is fijn om te horen wat Alonso van me vindt”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de eerste ronde van de GP van België kwam het tot een crash tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso waarbij die laatste zijn frustraties de vrije loop liet over de boordradio.

Tijdens de openingsronde van de GP van België wilde Lewis Hamilton buitenom gaan bij Fernando Alonso aan Les Combes maar de twee wereldkampioenen maakten contact en voor Hamilton betekende het ook meteen het einde van zijn race.

Fernando Alonso liet zijn frustraties de vrije loop over de boordradio en noemde Hamilton een idioot die enkel kan rijden als hij van de eerste plaats mag starten. Mocht u zich al ooit afgevraagd hebben of de relatie tussen Hamilton en Alonso beter geworden is sinds hun seizoen als teamgenoten bij McLaren heeft u meteen het antwoord.

Hamilton nam de schuld van de crash op zich maar wilde liever niet reageren op de tirade van Alonso.

“Ik heb er niet echt een antwoord op,” aldus Hamilton tegenover ‘Sky’. “Ik weet hoe het eraan toe gaat in het heetst van de strijd, maar het is fijn om te horen wat hij van me vindt.”

“Het is beter dat iedereen weet hoe hij zich voelt, zoals ik zei, het was niet opzettelijk en ik neem er de verantwoordelijkheid voor. Dat is wat volwassenen doen.”

De zevenvoudige wereldkampioen laat ook weten dat hij Alonso niet zal opzoeken om de dingen uit te klaren. “Ik zou het wel gedaan hebben tot ik hoorde wat hij zei,” aldus Hamilton

Hamilton wil er gewoon geen woorden meer aan vuil maken en de opmerkingen van Alonso achter zich laten.

“Terugkijkend naar de beelden zat hij in mijn dode hoek en ik liet hem niet genoeg ruimte, dus het was mijn fout vandaag”, zei Hamilton. “Ik heb gewoon zo’n spijt tegenover het team.”

“Het doet er niet echt toe wat hij zei, het kan me niet echt iets schelen. Zoals ik al zei, het was mijn fout, ik kon hem eigenlijk niet zien, hij zat precies in mijn dode hoek.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen