Gefrustreerde Fernando Alonso na aanrijding met Hamilton: “Het gebeurde ook met Rosberg”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Fernando Alonso laat weten gefrustreerd te zijn over de crash met Lewis Hamilton omdat het zijn sterke start verpestte en het hem belette om vooraan te racen.

Tijdens de openingsronde van de race kruisten de wegen van Lewis Hamilton en Fernando Alonso bij het aansnijden van Les Combes. Hamilton probeerde buitenom te gaan bij de Alpine-rijder en gooide vakkundig de deur dicht waarbij zijn rechterachterwiel het linkervoorwiel van Alonso raakte en de achterkant van zijn Mercedes in lucht gegooid werd.

Alonso liet zijn frustraties de vrije loop over de boordradio en noemde Hamilton een idioot en dat hij alleen maar kan winnen als hij van de eerste plaats mag starten. Na de race was Alonso wel wat milder en maakte hij de vergelijking met het incident tussen Hamilton en Rosberg in 2014 op dezelfde plaats.

“Volgens mij was het een beetje zijn fout om de deur op die manier dicht te gooien,” aldus Alonso. “In bocht vijf hebben we al heel veel keren gezien dat het zij aan zij gaat, hetzelfde gebeurde hier met hem en Rosberg een paar jaar geleden. Het is een verraderlijk deel van het circuit en het was een race incident.”

Voor Hamilton betekende het contact met Alonso het einde van zijn race terwijl de Spanjaard nog een vijfde plaats uit de brand wist te slepen. Dat zijn nog mooie punten maar bij Alonso overheerst toch het gevoel van frustratie.

“Ik was erg teleurgesteld, als ik goed start op de eerste rij of tweede rij gebeuren al die dingen en ik was zeker gefrustreerd op dat moment. Maar hij accepteerde zijn fout en dat is goed”, vertelt Alonso.

“Ik ben gewoon verdrietig, want als ik P2 of P3 start gebeuren deze dingen altijd. Als ik twaalfde of dertiende sta, heb ik een cleane race.”

“Ik wilde een normale race hebben en we begonnen al met een incident en dan hadden we een heel agressieve strategie en we moesten elke keer vroeg stoppen.”

“Ik denk niet dat het de slimste was, maar aan het eind maakt een top vijf het een goed weekend met de straf van Charles.”

“Dus vijfde en zevende is een geweldig resultaat voor het team. Het was een slecht weekend voor McLaren dus we hebben die punten gemaximaliseerd.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen