Charles Leclerc: “Red Bull heeft iets gevonden dat zorgwekkend voor ons is”

Ferrari
Ferrari

In zijn Ferrari kende Charles Leclerc een ietwat frustrerende race en finishte hij na een tijdstraf uiteindelijk als zesde. Leclerc maakt zich echter vooral zorgen over het snelheidsverschil met Red Bull.

Charles Leclerc moest van op P15 aan de race beginnen en schoof aanvankelijk goed op, tot hij tijdens de safety car-fase vroegtijdig een pitstop moest maken nadat een ’tear-off’ van een vizier in de koeling van zijn remmen terecht was gekomen.

Ook aan het einde van de race liep het mis want met nog twee ronden te gaan werd Leclerc nogmaals extra binnengeroepen voor een nieuw setje banden. Bedoeling was om de snelste tijd te proberen neerzetten. Van de pitstop van Leclerc profiteerde Alonso om via een slipstream Leclerc te passeren maar tijdens de laatste ronde deed Leclerc hetzelfde bij Alonso.

Uiteindelijk finishte Leclerc echter alsnog als zesde door een tijdstraf die hij kreeg omdat hij iets te snel in de pitlane had gereden. Dat was volgens Leclerc te wijten aan een sensorprobleem. Een sensor was door het oververhitten van de remmen verbrand. Leclerc nuanceerde de frustratie over het verliezen van de vijfde plaats echter.

“Uiteindelijk is het meer frustrerend om het snelheidsverschil met Red Bull te zien, daaraan moeten we werken,” aldus Leclerc.

“Wanneer je naar Red Bull kijkt,” ze waren van een ander niveau, ze hebben iets gevonden waarover we ons zorgen moeten maken.”

Leclerc beseft dat gezien de huidige tussenstand het in beide kampioenschappen het extreem moeilijk zal worden om nog aansluiting te vinden, laat staan de titelstrijd te winnen.

“Momenteel begrijp ik het niet,” aldus Leclerc. “Ze zijn extreem snel op de rechte stukken, het lijkt alsof ze geen downforce hebben, maar wanneer ze in de bocht komen dan zijn ze zo snel als ons, misschien zelfs sneller. Dat is iets om ons zorgen over te maken.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen