Mattia Binotto verdedigt beslissing Ferrari voor late pitstop Charles Leclerc

Ferrari
Ferrari

Met nog twee ronden te gaan liet Ferrari Charles Leclerc binnenkomen om een pitstop te maken zodat hij voor het punt van de snelste ronde kon proberen gaan. Dat lukte uiteindelijk niet maar teambaas Mattia Binotto verdedigt de beslissing die genomen werd.

Leclerc leek op weg naar de vijfde plaats toen Ferrari de Monegask binnenriep voor een extra pitstop. Doel was om de snelste ronde neer te zetten maar bij het opnieuw op de baan komen profiteerde Fernando Alonso om Leclerc te passeren. In de laatste ronde slaagde Leclerc erin om Alonso opnieuw te passeren en als vijfde te finishen.

De snelste ronde reed Leclerc niet maar de extra pitstop leverde Leclerc wel een tijdstraf van vijf seconden op omdat hij te snel had gereden, een gevolg van een verbrande sensor door een tear-off die in zijn brake-duct terecht was gekomen.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto verdedigt de beslissing van zijn team om een extra pitstop te maken. Volgens Binotto moet Ferrari ‘moedige strategische beslissingen’ blijven nemen.

“De reden waarom we te snel reden is simpelweg ‘borderline’, ik geloof dat het 0,1 km/u was dat we gemiddeld te snel in de pitlane reden,” aldus Binotto. “Echt pech … We gebruikten immers niet onze normale sensoren om de snelheid te meten want door de oververhitting rechts vooraan werkte de normale sensor niet meer.”

“Je moet moedig zijn. Er was een kans om de snelste ronde te rijden, er was een kleine marge met Fernando om de pitstop te maken en ervoor te proberen gaan, ik denk dat het de juiste beslissing was.”

“We wisten dat het zeer close met Fernando zou worden, hij verloor nipt de positie maar we wisten dat we hem opnieuw zouden kunnen inhalen. We hadden de nieuwere banden die ons konden helpen op het vlak van DRS en topsnelheid op het rechte stuk.”

“Over het algemeen was het een ongelukkige situatie die ons er niet van mag weerhouden om in de toekomst opnieuw voor de snelste ronde te gaan wanneer de mogelijkheid zich aandient.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022