F1 introduceert apart minimumgewicht voor rijders en bolide tegen 2019

Tijdens een bijeenkomst van de ‘Formula 1 Strategy Group’ op donderdag in Londen heeft men beslist om het gewicht van de rijders en bolides tegen 2019 te splitsen. Men wou de regel al tegen het komende seizoen introduceren maar dat was onhaalbaar.

De FIA heeft voor 2018 al het minimumgewicht van een bolide met piloot met zes kilogram verhoogd tot 734 kg, dit ter compensatie van het Halo-systeem.

Het gewicht wordt tegen 2019 opgesplitst. De rijder op zich moet dan minimaal 80 kg wegen. Piloten die onder het gewicht zitten krijgen als straf een bepaald gewicht mee in de wagen als ballast. Het is echter nog niet zeker of de teams zelf mogen beslissen waar dat extra gewicht geplaatst wordt.

De toekomstige regel zal natuurlijk wel F1-piloten aansporen om onder het minimum te zitten, want door de nieuwe regel kunnen de teams handig gebruik maken van de extra kilo’s. De grotere en zwaardere rijders worden echter nog steeds benadeeld. Elke extra kilo is minder gewicht voor de teams om te gebruiken.

Tot 1995 waren de rijders niet inbegrepen in het minimumgewicht van de wagens. Sinds ze de rijders erbij tellen, werd het gewicht met 80 kg verhoogd.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Komend seizoen zullen we Pascal Wehrlein opnieuw zien racen in de Deutsche Tourenwagen Masters, ofwel DTM.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print