“Met een voorbereiding zoals Alonso op de Indy 500 kan je niet anders dan vooraan rijden”

Sinds de deelname van Fernando Alonso aan de Indy 500 vorig jaar, en de uitspraken van zowel Hamilton als Haas-teambaas Steiner die daarop volgden, zit het er op regelmatige basis bovenarms op tussen de F1 en de IndyCar.

De beslissing van Fernando Alonso om in 2017 de GP van Monaco te laten schieten en deelnemen aan de Indy 500 zorgde ervoor dat dat de IndyCar ook in Europa weer meer in de aandacht kwam.

Volgens Indy-rijder Graham Rahal was het onvermijdelijk dat Alonso in de voorste gelederen zou meevechten gezien de voorbereiding die de Spanjaard gekregen had voor de Indy 500.

“Iedereen in het F1-wereldje zegt steeds dat Alonso de beste rijder is, dat hoor je vaak,” aldus de zoon van IndyCar-legende Bobby Rahal. “Maar geef me nu eens één naam van een rookie die een volledige testdag gekregen heeft om alleen te rijden op de ‘Speedway’, dat gebeurt nooit.”

“Daar bovenop kwam ook nog het feit dat hij een bolide van Andretti ter beschikking had, dat zijn de laatste vijf jaar de te kloppen wagens. Dan heb je iemand met uitzonderlijk talent, die veel gelegenheid tot testen heeft gehad in de beste auto. Als je al die dingen samenbrengt dan kan het niet anders dan dat je succesvol zal zijn. Breng Hamilton naar hier en hij zal hetzelfde doen, breng Vettel naar hier en hij zal ook hetzelfde doen.”

“Fernando is geweldig, ik hou van hem. Hij is een echte racer en we hebben meer zulke mannen nodig in dit wereldje maar laat hem eens in Belle Isle deelnemen zonder te testen, zoals wij allemaal. Dan krijg je een heel ander verhaal.”

Graham Rahal won vorig jaar beide races in het IndyCar-kampioenschap op Belle Isle in Detroit.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Tijdens de Rally van Monte-Carlo zal Carlos Sainz jr. een gastoptreden maken. Sainz jr. zal zo in de voetsporen van zijn legendarische vader Carlos Sainz treden.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023