Sébastien Bourdais dient Haas van antwoord

Sébastien Bourdais, viervoudig kampioen in de Champ Car en voormalig Toro Rosso-rijder, reageert op de uitlatingen van Haas-teambaas Günther Steiner. Die laatste beweert dat er op dit moment geen enkele Amerikaanse rijder klaar is voor de F1.

In 2018 zal de Amerikaanse renstal Haas aan zijn derde campagne beginnen in het wereldkampioenschap Formule 1. Tot dusver is Santino Ferrucci de enige Amerikaan die al eens een bolide van de renstal mocht besturen.

Haas-teambaas Günther Steiner liet aan ‘Motorsport.com’ weten dat een Amerikaanse rijder vinden op dit moment niet bovenaan het lijstje met prioriteiten staat. Hij voegde er ook nog aan toe dat er op dit moment toch geen enkele Amerikaanse rijder klaar was voor de F1 en die uitspraak schoot bij verschillende rijders over de plas in het verkeerde keelgat.

Sebastien Bourdais laat weten dat hij begrijpt waarom zijn Amerikaanse collega’s van de IndyCar zich verongelijkt voelen na de uitspraken van Steiner.

“Het is duidelijk dat er niet is nagedacht over die uitspraak,” vertelt de Fransman tegen de officiële website van IndyCar. “In de F1 leven ze in hun eigen wereldje en ofwel speel je hun spelletje mee en dan hoor je erbij, ofwel doe je dat niet en dan houdt het daar op.”

“Ik begrijp dat de Amerikaanse rijders hier zwaar aan tillen om de eenvoudige reden dat het niet eerlijk is. Maar is de Formule 1 eerlijk? De F1 is nooit eerlijk geweest maar het is nu eenmaal de top van het het racen in eenzitters en je kan het niemand kwalijk nemen dat ze hun kans wagen.”

Bourdais moet wel toegeven dat de pogingen die hijzelf en bijvoorbeeld Zanardi ondernamen in de F1, nadat ze meerdere Indy-titels op hun palmares schreven, niet echt bijgedragen hebben aan het beeld van rijders uit de VS die hun geluk komen beproeven in de F1.

“Ik moest eerst een titel in de Formule 3000 winnen en vier in de VS alvorens ik een kans in de Formule 1 kreeg,” gaat Bourdais verder. “Het is wel duidelijk geworden dat ik de Amerikanen daar niet mee geholpen heb want mijn passage was helemaal niet geslaagd.”

“Er zijn ook vooroordelen tegenover rijders uit de IndyCar en Zanardi ging me ook zonder succes vooraf. Het draaide niet uit op een sprookje,” besluit Bourdais.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print