F1 introduceert nieuwe trofee voor rijder met meeste inhaalmanoeuvres

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

De Formule 1 is een nieuwe samenwerking met het cryptobedrijf Crypto.com aangegaan. Aan het einde van het seizoen zal de rijder met de meeste inhaalmanoeuvres immers een ‘inhaal award’ krijgen.

Uiteraard blijven overwinningen en wereldtitels het belangrijkste te behalen resultaat in de Formule 1 maar daarnaast zijn de voorbije jaren al diverse andere awards ontstaan. Zo is er bijvoorbeeld de ‘pitstop award’ en ‘polepositie award’ maar nu komt er met de ‘inhaal award’ een nieuwe trofee bij.

De ‘inhaal award’ komt er in samenwerking met Crypto.com dat sinds enige tijd een nieuwe partner van de Formule 1 is. Er is steeds meer interesse in cryptomunten en Crypto.com wil via enkele samenwerkingen met de Formule 1 duidelijk meer naamsbekendheid krijgen.

“De trofee is de eerste in zijn soort en is bedoeld om de moedige rijders te belonen die gewaagde inhaalmanoeuvres doen tijdens hun jacht naar succes,” zo luidt het in een mededeling van de Formule 1.

Het is de rijder met het meeste aantal inhaalmanoeuvres die de trofee aan het einde van het seizoen overhandigd zal krijgen. Momenteel is Sebastian Vettel de rijder met het meeste aantal inhaalmanoeuvres achter zijn naam.

Tijdens de races zullen verschillende infographics te zien zijn die wijzen op inhaalmogelijkheden alsook op de tussenstand van het aantal inhaalmanoeuvres.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print