Alonso: “Sinds mijn afscheid is er niets veranderd in de F1”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Volgens Fernando Alonso is er tussen het moment van zijn afscheid van de Formule 1 en zijn comeback maar weinig veranderd in de sport.

Na het zoveelste teleurstellend seizoen besloot Alonso om eind 2018 de deur bij McLaren als F1-piloot achter zich dicht te trekken en andere horizonten te verkennen. De Spanjaard was onder meer actief in Rally van Dakar en het WEC.

De Spanjaard maakte dit seizoen echter een comeback in de Formule 1 maar halverwege het seizoen moet de tweevoudig F1-kampioen vaststellen dat er maar weinig veranderd is in de Formule 1.

“Alles is grotendeels nog steeds hetzelfde als in 2018 toen ik de Formule 1 verliet,” vertelt Alonso tijdens een interview met het Spaanse nieuwsagentschap ‘EFE’.

“We hadden toen dezelfde teams met dezelfde mensen die bij dezelfde teams zaten. Mercedes domineerde en Red Bull voerde wat druk uit.”

Vooral bovenaan lijkt de situatie al jarenlang hetzelfde met Lewis Hamilton en Mercedes die de sport domineren, al lijkt Verstappen dit jaar voor het eerst een echte uitdager.

“Dezelfde mensen bevinden zich nog steeds vooraan, met Lewis en Max die voor de titel strijden. Ik denk dan ook niet dat er de voorbije jaren een revolutie of verrassing is geweest.”