Valtteri Bottas: “Lewis wil me in 2022 naast hem als teamgenoot”

Daimler Media
Daimler Media

Volgens Valtteri Bottas heeft Lewis Hamilton te kennen gegeven dat hij de Fin ook volgend jaar als teamgenoot naast hem wil zien rijden.

Al wekenlang gonst het van de speculaties over de toekomst van Valtteri Bottas en George Russell. Volgens velen in de F1-paddock is het een uitgemaakte zaak dat Russell volgend jaar de overstap van Williams naar Mercedes zal maken. Valtteri Bottas houdt er als huidige tweede rijder bij Mercedes duidelijk een andere mening op na.

Eerder gaf Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff ook al te kennen dat we in september duidelijkheid mogen verwachten over wie de teamgenoot van Hamilton zal zijn.

“Het valt af te wachten wat er gebeurt,” aldus Bottas tegenover het Finse ‘MTV’. “Ik denk niet dat er op korte termijn nieuws zal zijn, maar het zal wel duidelijk worden. Alles gaat de juiste richting uit.”

Volgens Bottas wil Lewis Hamilton ook volgend jaar graag samen met hem een team vormen.

“Ja, Lewis heeft me gezegd dat hij me als teamgenoot wil,” aldus Bottas. “We doen het goed samen. Het is echter een feit dat de rijders geen grote invloed hebben op de rijderskeuze. Het is een veel grotere ‘machine’ die achter de schermen al de beslissingen neemt.”