F1-kwalificatie met vier onderdelen in 2019?

Volgens ‘Auto Motor und Sport’ zit er in de Formule 1 mogelijk een wijziging van het kwalificatieformat aan te komen.


Momenteel bestaat de kwalificatie in de Formule 1 uit drie onderdelen. In Q1 en Q2 vallen telkens de traagste vijf rijders af, waarna de snelste tien rijders in Q3 om de polepositie strijden. Dat wijzigt mogelijk vanaf volgend jaar.

In 2019 komt er mogelijk immers een kwalificatie bestaande uit vier onderdelen waarbij in de eerste drie delen telkens de traagste vier rijders afvallen. Dit zou er voor zorgen dat in Q4 de snelste acht rijders om de polepositie strijden.

De kwalificatie met vier onderdelen zou volgend Liberty Media voor meer spanning en sensatie kunnen zorgen. Het is voorlopig echter niet duidelijk of het aangepaste kwalificatieformat er ook daadwerkelijk komt in 2019.

Bovendien is ook niet geweten of de kwalificatie nog steeds ongeveer 60 minuten zou duren, of dat deze langer zou duren. Daarnaast is er ook de vraag of de eventuele top acht, net zoals de huidige top tien, nog steeds op hetzelfde setje banden moet starten als waarmee het in Q2 de snelste tijd reed.

Veel vraagtekens dus nog maar het mag duidelijk zijn dar erover wordt nagedacht om de spektakelwaarde van de kwalificatie te verhogen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022