F1 maakte de juiste keuze: besmetting zorgt voor massale quarantaine tennissers Australian Open

De Formule 1 liet eerder deze week weten dat de races in Australië en China uitgesteld worden en dat lijkt gezien de recente gebeurtenissen in aanloop naar de Australian Open de enige juiste beslissing.


De F1-kalender 2021 waarop maar liefst 23 races staan kwam al meteen onder druk te staan na de bekendmaking ervan. Er werd immers meteen ernstige vraagtekens gesteld bij de uitvoerbaarheid van de kalender.

Het nieuwe jaar was nog maar net begonnen of de speculaties waren er al dat de GP van Australië die als openingsrace gepland stond niet zou doorgaan. Eerder deze week werden die geruchten bevestigd toen de F1 een aangepast F1-kalender 2021 bekendmaakte.

De GP van Australië werd naar achteren op de kalender verplaatst en dat blijkt nu gezien de gebeurtenissen in de aanloop naar de Australian Open die binnen enkele weken van start gaat de enige juiste beslissing.

In Australië moeten immers maar liefst 47 tennissers gedurende twee weken in quarantaine nadat bleek dat één iemand aan boord van hun vliegtuig positief getest heeft op het coronavirus. Door de strenge quarantaineregels zien heel wat tennissers hun voorbereiding voor de Australian Open in duigen vallen.

Ze zullen immers gedurende twee weken niet kunnen trainen op een tenniscourt en er volgt nu meteen kritiek van verschillende deelnemers, onder andere van Yulia Putintseva.


In Australië zelf zijn dan weer heel wat mensen niet te spreken dat de organisatie en overheid de Australian Open gewoon willen laten doorgaan. Tegelijkertijd heerst er onder de F1-journalisten tevredenheid dat de Formule 1 verstandig is geweest door op tijd de race uit te stellen.a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022