Hamilton wil tweede rijder mee bepalen: “Hij vreest George Russell als nieuwe teamgenoot in 2022”

De contractbesprekingen tussen Lewis Hamilton en het Mercedes F1 team lijken maar te blijven aanslepen. Daarbij zou niet alleen het financieel plaatje een belangrijke hindernis zijn.


De geruchtenmolen rond de contractbesprekingen tussen zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton en Mercedes nemen alleen maar toe naarmate de dagen verstrijken en er nog steeds geen nieuwe overeenkomst is getekend en officieel bekendgemaakt.

Volgens de vele geruchten zou Hamilton minstens 45 miljoen euro per seizoen willen, daarnaast zou hij ook een contract voor meerdere seizoenen willen terwijl Mercedes naar verluidt maar een contract voor één jaar zou willen aanbieden. Hamilton zou ook meer vrijheden willen en een Mercedes AMG Project One willen krijgen als hij opnieuw wereldkampioen wordt.

Daimler, het moederbedrijf boven Mercedes, zou niet op de contracteisen van Hamilton willen ingaan. Daimler vindt dat Hamilton te veel eist, zeker in een omgeving waarin de economie zich nog steeds in een crisis bevindt en Daimler en dochtermerk Mercedes een grondige reorganisatie en kostenbesparingen ondergaat.

Volgens het Italiaanse ‘Autosprint’ zou Hamilton echter nog een belangrijke eis op tafel gegooid hebben. Hamilton zou immers zelf mee willen beslissen over zijn eventuele teamgenoot vanaf 2022.

Hamilton heeft natuurlijk ook gezien dat George Russell als vervanger van hem meteen bloedsnel was en bijna zijn eerste polepositie en F1-overwinning behaalde. Hamilton zou volgens ‘Autosprint’ liever niet zien dat Russell eventueel in 2022 naast hem in de Mercedes F1-bolide zit en ook die eis zou de contractbesprekingen ernstig vertragen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022