“F1 mag geen wereldkampioenschap boekhouden worden”

Red Bull-teambaas Christian Horner laat zijn licht schijnen op het nieuwe, verlaagde budgetplafond dat we vanaf 2021 mogen verwachten. De Oostenrijkse formatie heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze er geen voorstander van zijn.


Dat het budgetplafond er zou komen vanaf 2021 was al zeker maar door de coronacrisis werd het nog wat scherper gesteld. Van de 175 miljoen dollar per jaar die vooropgesteld was werd er 145 miljoen gemaakt en dat was niet helemaal naar de zin van de drie topteams Mercedes, Ferrari en Red Bull.

“Het was veel werk, en er werden veel toegevingen gedaan, vooral door de drie grote teams. We hebben dit proces ondersteund. We namen een pragmatische kijk op het welzijn van de sport,” vertelt Horner over de bewuste onderhandelingen tegenover ‘Motorsport-Total.’

Horner vertelt ook nog dat het budgetplafond pijnlijk is voor zijn team maar hij gelooft dat de Formule 1 er als sport sterker zal uitkomen maar er blijven enkele vraagtekens.

Dan heeft hij het naar eigen zeggen over details zoals bijvoorbeeld wisselkoersschommelingen, dingen die misschien over het hoofd gezien werden door de korte termijn waarop het nieuwe budgetplafond onderhandeld werd.

Zo is er ook tussen de drie topteams een verschil, terwijl Red Bull een onafhankelijk team is zijn Ferrari en Mercedes afhankelijk van een automerk.

“Ik hoop gewoon dat we niet gaan eindigen als een wereldkampioenschap boekhouden,” besluit Horner. “Maar we moeten vertrouwen op de federatie.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}