F1 neemt opmerkelijke nieuwe maatregel tijdens de raceweekends

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Formule 1 heeft de teams en rijders geïnformeerd dat er voortaan geen fietsen, steps of andere al dan niet elektrische vervoersmiddelen gebruikt mogen worden tijdens de track walk.

Op donderdag vindt er voorafgaand aan het verdere verloop van het raceweekend steeds een zogenaamde ’track walk’ plaats. Het woord zegt het zelf, er wordt gewandeld over het circuit, dit om het circuit te verkennen en eventuele wijzigingen aan het circuit beter te kunnen inschatten.

De voorbije jaren werden er echter steeds meer zogenaamde ‘hulpmiddelen’ gebruikt. Veel rijders verkenden bijvoorbeeld het circuit per fiets of met een elektrische step. Daar maakt de Formule 1 nu echter komaf mee.

In Bahrein kregen de teams en rijders een brief waarin gemeld werd dat ze de befaamde ’track walk’ moeten doen zoals het hoort, namelijk te voet. Een verbod op bijvoorbeeld fiets en steps zal gehandhaafd worden. Voorlopig is niet duidelijk welke straf er bij een inbreuk opgelegd zal worden.

Vooral op het circuit van Spa-Francorchamps belooft de track walk nu veel langer te duren. Met meer dan 7 kilometer is Spa-Francorchamps het langste circuit op de F1-kalender en met Eau-Rouge, Raidillon en het rechte stuk bergop naar Les Combes wacht de rijders en teamleden een fikse wandeling.