F1 onderhandelt met circuits die niet op oorspronkelijke F1-kalender 2020 stonden

De Formule 1 doet er alles aan om dit seizoen nog te racen en daarom wordt er nu onderhandeld met circuits die oorspronkelijk niet op de kalender stonden.


Ongeveer twee weken geleden kwam Liberty Media aanzetten met een aangepaste kalender voor het F1-seizoen 2020. Die kalender is tot nader order nog onder voorbehoud en zal aangepast worden naargelang op welke manier de coronacrisis evolueert.

F1-baas Chase Carey geeft toe dat er onderhandelingen gevoerd worden met circuits die oorspronkelijk niet op de kalender stonden. Hij doet dat zonder namen te noemen maar de circuits die de laatste tijd veel genoemd worden zijn onder andere Hockenheim, Imola en Portimao.

“Sinds de GP van Australië werken we aan een nieuwe kalender voor 2020,” aldus Carey in een gesprek met investeerders uit Wall Street.

Op korte termijn een nieuwe locatie aandoen betekent een hele uitdaging voor zowel de circuits als voor de teams.

“We moeten de plaatsen bepalen waar we wedstrijden kunnen houden en we moeten bepalen hoe we alle noodzakelijke partijen en hun materiaal voor een wedstrijd naar die plaats kunnen vervoeren,” gaat Carey verder.

Tegelijkertijd lopen ook de onderhandelingen nog met circuits die wel op de oorspronkelijke kalender stonden. Volgens Carey zal het seizoen naar alle waarschijnlijkheid afgetrapt worden in Oostenrijk tijdens het weekend van elf en twaalf juli.

“We zijn bezig met het opstellen van een schema voor extra Europese races tot begin september, inclusief races tijdens de traditionele pauze in augustus. In september, oktober en november gaan de races naar Eurazië, Azië en Amerika door, gevolgd door Bahrein en Abu Dhabi in december.”

Het doel blijft nog steeds om vijftien tot achttien races af te werken dit jaar. Het eerste deel van het kampioenschap zal waarschijnlijk verreden worden zonder publiek maar Carey hoopt dat tijdens het tweede deel van het kampioenschap de fans ter plaatse zullen kunnen genieten van de Formule 1.

Plannen om het kampioenschap door te trekken naar volgend jaar zijn er voorlopig nog niet.

”Ik zou zeggen dat het ons doel is om een paar weken later te eindigen dan oorspronkelijk gepland, maar half december, voor de feestdagen.”

Voor 2021 denkt Carey dat er weer een normaal programma zal kunnen worden afgewerkt.

Er zijn nog onderhandelingen gaande met bestaande circuits en ook een paar nieuwe waarvan de Amerikaan laat weten dat hij denkt dat ze een meerwaarde zullen zijn voor de fans.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner