GP van Groot-Brittannië in gevaar door nieuwe maatregelen Britse regering?

Het ziet er naar uit dat de F1-race op het circuit van Silverstone in gevaar dreigt te komen. Brits premier Boris Johnson zou volgens ‘The Guardian’ op zondag immers nieuwe ingrijpende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus aankondigen.


Op de nieuwe aangepaste F1-kalender 2020 zou de GP van Groot-Brittannië normaal gesproken zo’n twee weken na de openingsrace in Oostenrijk moeten plaatsvinden maar er ontstaan twijfels over het feit of een Britse GP al dan niet zou kunnen doorgaan.

Het is opmerkelijk, enkele weken geleden werd er nog gesuggereerd om eventueel twee races op het circuit van Silverstone te organiseren maar nu lijkt zelfs één race op het circuit problematisch te worden.

Volgens ‘The Guardian’ zal Britse premier Boris Johnson op zondag immers nieuwe quarantainemaatregelen aankondigen. Volgens die maatregelen zou iedereen die vanaf juni Groot-Brittannië binnenkomt twee weken in quarantaine moeten gaan. Op die manier zou de Britse regering een tweede besmettingsgolf met het coronavirus COVID-19 willen proberen voorkomen.

Indien de Formule 1 op 5 en 12 juli races in Oostenrijk wil houden zou dat problematisch kunnen zijn voor de F1-teams. Enkel het opsplitsen van de medewerkers en afwisselend met een team A en team B werken voor de verschillende raceweekends zou dan een oplossing kunnen bieden.

Het wordt dus uitkijken of Brits premier Boris Johnson morgen daadwerkelijk bijkomende maatregelen aankondigt. Bovendien kan zo’n maatregel eventueel ook andere landen inspireren om gelijkaardige maatregelen te treffen en dat zou het samenstellen van een nieuwe F1-kalender alleen maar moeilijker maken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023